kurstillfälle 5.

Inkallning

För att få ha sin hund lös krävs en inkallningsstatistik på 100%. Vissa hundar kan bara vara lösa inom inhägnade områden men även då är det bra att ha en bra inkallning på sin hund. 

Vi tränade jaktinkallning. En medhjälpare håller i hunden och föraren springer ifrån hunden och när hunden är som mest taggad på att springa efter sin förare så släpper medhjälparen hunden. Vi belönar då hunden att den kom med vi belönar också hunden vilja att komma till oss. Testa sedan detta på längre och längre avstånd med mindre retning och med fler störningar. 
 

Lek som belöning.

Vi kan leka på flera olika sätt med våra hundar som belöning, de vanligaste sätten är kamp- och jakt lek. Vissa hundar leker gärna själva och springer runt med leksaker och har ingen lust att dela med sig. Vi pratade om byteshandel då vi använder oss av två likadana leksaker. Vi leker med den ena leksaken tillsammans med hunden, sen blir den leksakern passiv och den andra leksaken bli aktiv. Med denna övning kan vi också lära hundarna ett loss-kommando.